Joensuun kaupunkikeskustayhdistys

Kaupunkikeskustateko 2009

Erkki Nordström

YIT Oyj

Aluejohtaja Erkki Nordström: Kauppakeskus Shopping Centerin ja oikeastaan koko Anttilan kortteli pysäköinti taloineen annettiin pitkäaikaisen valmistelun jälkeen toteutettavaksi ja kirjaimellisesti kaikkine vaivoineen ja haaveineen toteutuksen sai syliinsä sai toinen tämän vuoden palkittavista. Tehtävä on edellyttänyt paitsi köydenpunojan myös akrobaatin taitoja sillä hankkeen toteuttaminen keskellä toimivaa liike- ja kauppahuonetta on vaatinut aimo annoksen rohkeutta, taitoa ja hermoja. Henkilö oli toteuttamassa kävelykeskustan liikerakentamisen aloittanutta Torihelmi – asuin-liikerakennusta torin vieressä keskuskujalla.


Vuoden 2009 palkintolaatta


Sakari Panhelainen

Kiinteistökehitys Laakkonen Oy

Toimitusjohtaja Sakari Panhelainen: Kolmantena on henkilö, jonka toiminta kaupunkikeskustan kehittämisessä ulottuu merkittävään osallisuuteen kävelykeskustan suunnittelun mahdollistaneen ns. keskitetyn pysäköintijärjestelmän toteuttamiseen 1980 luvulla. Sittemmin tämän henkilön merkitys kaupunkikeskustan kiinteistöjen rakennuttamis- kuin rakentamishankkeissa on ollut laajaa. Nyt valmistunut Kauppakeskus Centrum on 11 300 m2 laajuinen ja sisältää 15 liiketilaa Clas Ohlsonista Sampo Pankkiin ja S-marketista Eurokankaaseen. Hankkeen hankinta-arvo on yli 18 milj. euroa. Kun tähän lisätään yhtä laajat tehtävät Iso Myyn korttelissa, Siltakadun Cumulus-hotellissa ja Apteekkari Olsonin talon merkittävässä kulttuuriteossa ja monessa muussa.


Vuoden 2009 palkintolaatta


Leo Silvennoinen

Kesko Oyj

Kauppapaikkapäällikkö Leo Silvennoinen: Joensuun Shopping Center on valmistumassa. Jo nyt nähdään, että Anttilan kortteli muuttaa ilmettään suuresti. Kaikkiaan kauppakeskukseen sijoittuu 26 liikettä. Kauppakäytävä jatkuu toisessa kerroksessa IsoMyyn kävelysillasta eteenpäin. Viiden tontin alueelle on rakennettu ja korjattu yhteensä 17 000 m2 uutta ja uusittua liiketilaa. Hankkeen arvo on 31 milj. euroa. Nykyisten rakennusten ja lukuisten toimijoiden yhdistäminen Joensuuhun ja Keskon kolmeen kauppapaikkaan K-supermarket, Anttila ja K-kenkä, on vaatinut vuosien valmistelun ja näkemystä luottaa ja luoda uskoa toimenpiteiden merkittävyydestä koko joukkueelle. Yhteistyön rakentamiseen tarvitaan asiansa osaavaa ja rauhallista luonnetta.


Vuoden 2009 palkintolaatta


Kuvia palkintojenjakotilaisuudesta