Kaupunkikeskustateko 2011

Pirkko Päivänurmi

Ensimmäisenä palkittava oli jo 10 vuotiaana lapsena äidin mukana myymässä jäätelöä torilla. Sittemmin torikauppa vei mennessään! - yhdessä miehensä Laurin kanssa palveltiin joensuulaisia torilla jo vuodesta 1961 alkaen! Vaihtoehtoja olivat aluksi ilmapallot ja vappuhuiskat, sittemmin kukat ja taimet, myöhemmin pääasiassa hedelmät ,vihannekset ja marjat. Siis kokemusta torilla-alalla jo 50 vuoden ajan, -tästä torikahviossakin jo 30 vuotta.

Toinen koti torilla on paikka, jossa koko elämän kirjo on läsnä. Ihmisten päivittäiset ilot ja murheet askareineen tulevat tutuiksi. Jutustelu, kuunteleminen ja elämää ymmärtävä mieli ovat palkitulle tunnusomaisia.

Jari Päivänurmi ja Jussi Päivänurmi

Seuraavat kaksi palkinnon saajaa, kaupunkikeskustan kehittämiseen erityisen myönteisesti suhtautuvat veljekset, ovat torikahvion valopilkkuja ja omalla olemuksellaan ensimmäisenä paikalla ja viimeisten joukossa päivän päättyessä lähtemässä. Ketään ei erotella torilla: pankinjohtaja ja työmies ovat samalla viivalla. Veljesten torikahvion toriparlamentti on siis kansa pienoiskoossa. Tässä mielessä heidän olemuksensa on luonteeltaan myönteistä, iloisen hymyilevää, aina ystävällistä ja heidän seurassaan asiakas kokee itsensä todella tervetulleeksi.

Ilona Tossavainen ja Jaana Korhonen

Seuraavia palkittavia ei tarvitse paljon esitellä. Marttakahvio on Joensuussa tullut tutuksi vuodelta 1974. Piirakkapaja siihen lisättiin v. 1992. Nyt ilmettä on edelleen myönteisesti uudistettu ja Joensuun torin Martta-brändistä haetaan mallia muillekin. Piirakka- ja pullakoulu ovat oiva osallistumisen paikka myös lapsille. Moni polttariporukka onkin saanut jauhopeukalokipinän tulevan parisuhteen edistäjäksi. Toiminnan taustalla on paljon Marttoja, mutta nyt palkitaan kaupunkikeskustan torikahvion voimahahmot.

Kuvia palkintojenjakotilaisuudesta