Joensuun kaupunkikeskustayhdistys

Kaupunkikeskustateko 2012

Seppo Tikka

Harvoin tapaa henkilöä, joka olisi yhtä valmis auttamaan. Tällä palkittavalla on myös taito ja lukuisa joukko monenlaisia työvälineitä auttamisensa tueksi. Hänen taitonsa ylittää normaalin osaamisen rajat mennen tullen, oli sitten kysymys traktorista, kauhakuormaajasta, nosturista, painepesurista tai lakaisinkoneesta. Kaupunkikeskustan vauhti ja toimeliaisuus on joskus ollut kiinni vain tästä yhdestä aikaansaavasta tekijämestarista. Hänelle voi soittaa lähes kellon ja vuoden ympäri, ja aina on apu tullut, varsinkin silloin, kun hätä on suurin.

Mieleenpainuvin henkilökohtainen muistikuva on hänen lomamatkoiltaan. Ensimmäinen viikko katsellaan turisti kohteita ja nautitaan kuuba libreä hotellin aulabaarissa, mutta jo toinen viikko ollaan isojen koneiden ohjaimissa vuorilla siirtämässä Kreikan tai Espanjan maata ja kiviä tietyömailla vuoristossa, auttamassa, ottamassa ja antamassa vaikutteita.

Koneurakoitsija Seppo Tikka on myös saanut kansalaisilta minunkin kuuleman huomautuksen, ettekö te tunne työaikalakia, - olette aina töissä!


Vuoden 2012 palkintolaatta


Ari Nevalainen ja Harri Naumanen

Kaksikko, jota ilman joensuun jouluvalot ja viirit olisivat todennäköisesti jääneet haaveeksi ja pikku prinssin kaukaiseksi unelmaksi. On uskomatonta, miten niin luotettava työtoveruus voi olla olemassa ja kestää vuodesta toiseen. Kaikki mitä sovitaan on tehty ja toteutetaan juuri niin kuin on sovittu. Suuretkin haasteet otetaan avosylin vastaan ja niihin paneudutaan, ja aina ratkaisu on löytynyt!

Kyky tulla toimeen liikenteen keskellä, ihmisvilinässä tapahtumien keskipisteessä rauhallisesti ja harkiten. Kyky edistää orastavia suunnitelmia ja tuoda mukaan ammattitaitoa, jota on mahdollista saada vain käytännön kokemuksen kautta. Heillä on arvaamattoman suuret kädentaidot ja halu käyttää niitä monissa tehtävissä varsinaisen työnsä ohessa, - matalalla profiililla ja ilman suurta numeroa.

Kunnioitukseni näitä henkilöitä kohtaan on suuri. Heidän arkityönsä on myös hienoa, nimittäin varmistaa, että kaupungissa energiaa ja valot palavat! Kaupunkikuvassa valo on konkreettista valoa valaisinpylväissä, mutta ystävällisyys kuvastaa sitä inhimillistä hengen valoa, jota heiltä riittää meitä muita auttamaan lähes kaikissa kaupunkikeskustatehtävissä. Olemme kiitollisia monikymmenvuotisesta yhteistyöstä Empowerin sähköasentajien Ari Nevalaisen ja Harri Naumasen kanssa. Aplodit ja palkinto on varmasti menossa oikeille henkilöille!


Vuoden 2012 palkintolaatta


Riitta Laasonen

Tori on kaupungin keskeinen paikka. Vaikka torialueen rakentaminen on viivästynyt jo 10 vuotta, on tori kuitenkin toiminut koko ajan. Torin ja kävelykadun yhteistyö on erinomainen esimerkki uuden kaupunkikeskustan ja vanhan toritoiminnan kohtaamisesta. Hänen keltainen työasunsa on tullut tutuksi ja näkyy kauas. Se on turvallinen kuva ihmisestä, jonka palveluihin järjestelykykyyn ja avuliaisuuteen voi aina turvautua.

Hänen ystävällinen, ammattitaitoinen työnsä luo torin hengen. Asiat on kyettävä pitämään järjestyksessä ja vielä hymyssä suin. Hän jos kukaan sen osaa, ja siitä me muut torin käyttäjät saamme olla kiitollisia ja voimme olla vain tyytyväisiä ja iloisia torikävijöitä. Torin käytännön asioita täällä ulkona, "torilla" hoitaa nyt palkittava , kaikkien tuntema ja arvostettu.

Palkinnon luovuttaminen hänelle on enemmän kuin mieluisa tehtävä. Samalla voin kiittää useiden vuosien erinomaisesta yhteistyöstä ja toiminnasta elävän ja toimivan Joensuun torin ja koko kaupunkikeskustan puolesta.


Vuoden 2012 palkintolaatta


Kuvia palkintojenjakotilaisuudesta